Fotografering

Posted by in Vardag

Jag jobbar som ni säkert har koll på som BC i en av dimodas butiker & för ca ett år sedan blev jag kontaktad av huvudkontoret som undrade om jag var intresserad av att fotografera deras produkter till hemsida & till deras instagramflöde. Under detta år av ständigt produktfotande har jag lärt mig massor, både vad det gäller kompositionen av bilder, ljussättning & att helt släppa de automatiska inställningarna på kameran och låta det ta tid med det manuella läget. För hur man än vänder & vrider på det, har man tid att köra på det manuella läget så blir resultatet något helt annat. Nu kan detta kanske vara lite trixigare om man ser en ekorre rusa över trädgården och då kanske inte läget är det bästa att börja ratta inställningar men mina champagneglas & muggar ska ju ingenstans 😉

Jag har också under detta året fått bättre självförtroende när det kommer till just mitt fotande. Jag har ju ingen utbildning inom foto utan har bara haft det som intresse i många år, därav har jag svårt att titulera mig fotograf tycker jag. För jag vet inte vart gränsen går och när vet man att man är tillräckligt bra? När duger man?

Jag hoppas kunna inspirera er till som är sugna på att börja fotografera att bara göra det! Köp en kamera & ta sen några kurser på tex moderskeppet här på nätet. Har du ett brinnande intresse så kommer resan att lära sig hantera systemkameran vara bland det roligaste du gjort 🙂 (och har ni några frågor så är det bara att öösa på! :))

Kram / A