Kalkfärg

Posted by in Inredning, Vardag

Har haft en mönstrad vägg i vardagsrummet som jag var så nöjd med när den tapetserades men började snabbt känna att den var för mörk och inte riktigt jag. Jag tror det är lätt att göra som jag, man ser något hos någon annan eller i en tidning och är lite för snabb med att plocka in det hos sig själv så trivs man inte med det sen? Såhär såg den mönstrade väggen ut innan:

Jag kände mig inte lugn av denna tapeten utan ville ha en kalkad ljus enkel vägg istället. Sagt o gjort så valde jag färgen palladio från kalklitir som är en ljus grå/beige nyans. Såpass ljus att den på kvällen nästan ser vit ut. Jag valde att måla med metoden x-strokes vilket ger en flammigare yta.

Det är bara att måla direkt på tapeten men efterssom min var såpass mörk o mönstrad så blandade jag färgen lite tjockare med mindre vatten och behövde måla 3ggr för att få det lagomt flammigt o fint utan att tapeten syndes någonstans. När färgen torkar ser den väldigt mörkt ut o man hinner fundera på om man ska börja få lite panik men det blir ren magi när den väl torkar ?

Min sambo som inte tyckte att det var så farligt innan har nu blivit kalk-frälst han med så nu har vi beställt fler säckar med kalklitir så ska vi måla hela vardagsrummet samt hallen i denna fina kulör. Med ett olivträd vid väggen känns det lite som om man sitter på en spartansk uteservering i grekland ?

Beroende på vilken vinkel man ser väggen ifrån så framhävs flammigheten olika vilket ger en levande känsla.

Sitter nu o njuter av kaffekoppen framför den fina väggen innan det är dags att ta med familjen till morfar på våfflor?

Hoppas ni haft en fin helg!

Kram / A