Grassa

Kalkfärg

Posted by in Inredning, Vardag

Har haft en mönstrad vägg i vardagsrummet som jag var så nöjd med när den tapetserades men började snabbt känna att den var för mörk och inte riktigt jag. Jag tror det är lätt att göra som jag, man ser något hos någon annan eller i en tidning och är lite för snabb med att plocka in det hos sig själv så trivs man inte med det sen😂 Såhär såg den mönstrade väggen ut innan:

Jag kände mig inte lugn av denna tapeten utan ville ha en kalkad ljus enkel vägg istället. Sagt o gjort så valde jag färgen palladio från kalklitir som är en ljus grå/beige nyans. Såpass ljus att den på kvällen nästan ser vit ut. Jag valde att måla med metoden x-strokes vilket ger en flammigare yta.

Det är bara att måla direkt på tapeten men efterssom min var såpass mörk o mönstrad så blandade jag färgen lite tjockare med mindre vatten och behövde måla 3ggr för att få det lagomt flammigt o fint utan att tapeten syndes någonstans. När färgen torkar ser den väldigt mörkt ut o man hinner fundera på om man ska börja få lite panik men det blir ren magi när den väl torkar 😍

Min sambo som inte tyckte att det var så farligt innan har nu blivit kalk-frälst han med så nu har vi beställt fler säckar med kalklitir så ska vi måla hela vardagsrummet samt hallen i denna fina kulör. Med ett olivträd vid väggen känns det lite som om man sitter på en spartansk uteservering i grekland 🌿

Beroende på vilken vinkel man ser väggen ifrån så framhävs flammigheten olika vilket ger en levande känsla.

Sitter nu o njuter av kaffekoppen framför den fina väggen innan det är dags att ta med familjen till morfar på våfflor🍃

Hoppas ni haft en fin helg!

Kram / A

Pysselhelg

Posted by in Vardag

Ledig fredag men genomförkyld så lite lagom med energi om man säger så😂 Har börjat med en ny plantering till matsalsbordet och tycker att det skulle vara så fint att mixa orkidéer tillsammans med pärlhyacinther. Skålen kanske ni känner igen sedan tidigare då jag gärna planterar i just den 🖤 Jag tänkte ta mig en tur till blomsteraffären o köpte lite bark att täcka med sedan är det klart!

Jag har även börjat med att skapa en stor spegelvägg. Inte den gamla klassiska varianten med lika speglar som bildar en fondvägg utan en vägg med flera olika varianter. Väggen ska i helgen målas med kalkfärg för att det ska bli ett lite lugnare intryck runt alla speglar och framöver blir det fler sorter då jag väntar in några superfina som snart kommer in på jobbet.

De droppformade speglarna hittar ni här 🤗

Trevlig helg!

/A

0